miercuri, 15 februarie 2012

Basset Hound




Clasificarea rasei: rasa Basset Hound apartine grupului Hound si astazi sint folositi pentru vanatoare si ca animale de companie. Pot fi vazuti si la expozitii.
Reguli de hranire: viitorii proprietari trebuie sa verifice daca a fost completat rubrica hranei din cauza marimii puilor. Trebuie vegheat asupra hranirii excesive si a obezitatii si sa nu ii dati suplimenti nutritivi cum ar fi calciul sau cei care fac sa creasca oasele fara a discuta mai intai cu veterinarul dvs., pot aparea anormalitati ale scheletului. Rasa este inclinata spre ingrasare, deci este recomandat sa fie hranit doar de 2-3 ori /zi.
Alte cheltuieli: Basset Hound este un caine destul de scump. Daca se doreste un caine de expozitie, pretul poate creste si mai mult.
Media de viata: Media de varsta este de 12 ani, cu valori uzuale intre 9 si 15 ani.
Media de pui fatati: catelele fata multi pui, media fiind de 8, dar sau intalnit destul de des chiar cazuri de 15 pui fatati.
Descrierea generala a infatisarii: Acestia sint caini mari, dar cu picioare mici. Ii puteti recunoaste dupa lungimea exagerata a urechilor si a ploapelor cazute. Sint caini grei, lungi si scunzi, care au o miscare usoara. Au sarm si o expresie inteligenta si arisrocratica.
Marimea: medie.
Inaltimea si greutatea: variaza intre 33 si 38 cm, cu o greutate intre 18 si 27 kg.
Tulburari: sunt predispusi la boli ale oaselor si ale incheieturilor, mai ales de la umeri si de la picioarele din fata. Pana in 6 luni, pot face sindromul Wobbler. Daca mananca prea mult si daca nu fac sport, pot avea probleme cu spatele.
Susceptibilitatea la boala: medie
Istoric: sint originari din Franta secolului XV. Numele lor vine din frantuzescul "bas",ceea ce inseamna "mic". Au fost crescuti de calugarii din Evul Mediu pentru vanatoare. Ca aspect, par a fi amestecul a 3 rase: capul, simtul mirosului si oasele sint ale Bloodhound-ului, culoarea este a Foxhoundului, si picioarele ale Dachshund-ului. Maturizarea rasei sa realizat in Insulele Britanice in a doua jumatate a sec. 19. Lordul Galway a primit de la Marquis de Tournon o pereche de hound in 1866, iar acesta a dat mai departe Lordului Onslow, care i-a incrucisat cu rasa Coultreux. Curand s-au intrerupt aceste importari, si s-a dezvoltat doar specia englezeasca. Primul caine aparut la Wolverhampton Dog Show a fost in 1875, iar in 1883 s-a format Basset Hound Club. Regina Alexandra, sotia regelui Eduard VII a fost o participanta constanta la expozitii cu aceasta rasa, iar in 1909 unul din cainii sai a castigat Cruft's.
Inteligenta: fac ce vor, asa ca sint cam greu de dresat. Daca le miroase a ceva bun, cainii vor ignora apelul dvs. Cheia succesului este perseverenta si rabdarea.
Caracteristici evidente: capul are occiputul proeminent. Caind capul este lasat in jos, surplusul de piele atarna. Falcile sint puternice, au o muscatura ca de foarfece. Ochii sint alungiti, de culoare maro, avand o expresie serioasa si calma. Urechile sint lasate in jos, ajungand pana la nivelul falcilor. Sint foarte supli, iar blana este catifelata. Gatul este foarte lung,umerii nu sint grei, corpul este lung si cu oasele pieptului proeminente. Picioarele din fata sint mici, osoase si musculoase. Labele sint mari si stranse. Coada este lunga si dreapta.
Tara de origine: Franta.
Energie: joasa.
Antrenament: 60-80 min/zi. Devin lenesi dar au nevoie de exercitii ca sa nu devina supraponderali, ceea ce le poate cauza probleme de spate. Cind cresc, exercitiile trebuie oprite ,sa nu se loveasca la incheieturi. Verificati sa fie bine prinsi in lesa, scapa foarte usor. Datorita corpului sau lung, nu trebuie lasati sa urce scarile si sa le coboare pana nu implinesc 18 luni.
Stresul cauzat daca raman singuri: mare
Protectie personala: scazuta
Potrivire ca si caine de paza: medie
Tendinta de a latra: mare
Nivel de agresiune: scazut
Compatibilitate cu alte animale: mare
Compatibilitate cu copiii: mare
Caractere generale si de temperament: desi par seriosi, sint sociabili, calmi, jucausi si au simtul umorului. Le plac copiii si se inteleg bine cu ceilalti de pe proprietate. Sint prietenosi, dar daca simt pericol, latra foarte mult. Este mai bine sa aiba companie tot un caine de aceeasi rasa cu el. Sint la fel de fericiti afara cit si inauntru.
Marimea blanii: scurta/medie
Ingrijire: zilnica
Ingrijire: nu cer mare lucru. Trebuie pieptanati ca sa se indeparteze parul care cade. Le place sa se tavaleasca prin noroi si prin apa, dar se curata usor datorita blanii lor scurte. Verifiicati-i o data pe saptamana urechile, sa nu faca infectii .Curatati blana atunci cand este nevoie.
Culoare: pot fi tricolori(alb,rosu,negru),bicolori (galbui si albi),sau albi sau rosii. 

Sursa:zooland

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu