duminică, 19 februarie 2012

Husky pitic (Klee Kai de Alaska)

Husky pitic este una din cele mai noi rase de caini obtinute, dar si una din cele mai rare. Incepand cu anul 2003, in lume nu se gasesc decat 550 de exemplare. Nu este neobisnuit pentru cainii din aceasta rasa sa aiba ochii de culori diferite.

Dimensiuni: toy, miniatura si standard
Inaltime: Toy: pana la 33 cm; Miniatura: 33-38 cm; Standard: 38-43 cm
Greutate: Toy: sub 4,3 kg; Miniatura: 7 kg; Standard: 10 kg
Speranta de viata: 12 ani
Ingrijire: simpla
Exercitii fizice: cerinte medii
Temperament: alert si curios
Tara de origine: Stalee Unite ale Americii (Alaska)
Denumiri alternative: Husky pitic, Klee Kai de Alaska


Klee Kai de Alaska
Caracteristici fizice:
Aspect general: figura este iesita din comun, avand semne simetrice
Culoare: poate avea toate culorile; de obicei au o culoare mai deschisa pe gat, piept, membre si pe spate. Toate semnele trebuie sa fie simetrice.
Blana: partea de deasupra a blanii este dreapta (niciodata nu e ondulata), pe cand puful e moale, des.
Coada: este acoperita cu blana si usor curbata inspre afara
Urechile: drepte, ridicate, mobile si triunghiulare, cu varfurile usor rotunjite
Trupul: este mai mult lung decat inalt, oar spatele este drept. Pieptul este moderat de lat si lasat in jos pana la coate.
 
Temperament:
Cainii din aceasta rasa sunt activi, alerti, curiosi, loiali si foarte afectuosi. Se stie ca se poarta excelent cu copii, dar si cu celelalte animale; cu toate acestea, sunt destul de precauti fata de straini. Husky pitic (Klee Kai de Alaska) este un caine care raspunde bine la antrenamente si la exercitiile de obedienta, fiind foarte inteligent si nerabdator sa ii faca pe plac stapanului. Nu latra foarte mult, dar isi alerteaza stapanii cand observa prezenta unui strain. Husky pitic este un caine de paza bun si un prieten patruped ideal pentru orice familie.

 
Ingrijire:
Husky pitic (Klee Kai de Alaska) nu are nevoie decat de o periere saptamanala, pentru ca blana sa arate sanatoasa si curata. In timpul perioadei de naparlire puful va cadea si cainele va trebui periat mai des decat de obicei. Acest caine nu trebuie tuns decat in zona labelor si a picioarelor, pentru a avea un aspect ingrijit. Un avantaj al rasei Husky pitic este ca exemplarele nu au mirosul specific oricarui caine, motiv pentru care nu trebuie spalati decat din cand in cand.
 
Exercitii fizice:
Klee Kai este un caine energic, dar asta nu inseamna hiperactivitate, ca alte rase de tipul toy. Este un caine puternic in ciuda dimensiunilor sale mici si de aceea trebuie sa faca des exercitii fizice. Nu trebuie tinuri in custi de mici dimensiuni; in cazul in care vreti sa il tineti intr-o zona imprejmuita, gfardul trebuie bine infipt in pamant, pentru deoarece Husky pitic (Klee Kai de Alaska) este un caine caruia ii place in mod deosebit sa sape.
 
Istoric:
Rasa Husky pitic (Klee Kai de Alaska) a aparut, asa cum ii zice si numele, in Alaska, la ferma Lindei S. Spurlin. Scopul familiei Spurlin a fost sa obtina o versiune de dimensiuni mici a rasei husky, astfel ca programul de incrucisari a inceput in anii 1970 si a tinut pana in 1988, cand s-au obtinut exemplare si pentru alti doritori. Acesti caini descind in principal din rasa husky din Alaska, desi au si gene de husky siberian. 

Sursa:zooland 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu