miercuri, 15 februarie 2012

Temperamentul cainilor Bichon Maltez


Temperamentul cainilor Bichon Maltez
Maltezii au fost descrisi ca fiind caini de companie foarte potriviti pentru cei ce nu stau la casa. Gratiosi, fideli si foarte prietenosi, adora sa se joace si sunt foarte prietenosi. Pot fi tinuti si in apartament, intrucat nu au nevoie de foarte mult spatiu. 
 

Fiind sensibil si necesitand o ingrijire sporita, Bichonul Maltez nu este o alegere buna pentru copiii prea mici. Sunt printre cei mai manierati patrupezi de talie mica. Sunt usor de ranit, de aceea trebuie avuta mare grija cand ii ingrijesti.



bichon maltez



Maltezii sunt caini de interior



Marimea redusa ii recomanda ca si caini de apartament. Sunt capabili sa faca multa miscare in interior, dar adora sa se joace afara. Unii stapani sunt de parere ca micile lor animale au o afinitate pentru locurile noroioase! Maltezii sunt suficient de vigurosi incat sa se bucure de plimbari lungi.
Desi sunt foarte loiali stapanilor lor, sunt prietenosi cu toata lumea. Sunt dispusi sa se joace aproape tot timpul.
Tinand cont de marimea lor redusa, Bichonii Maltezi au fost descrisi ca fiind fara frica. Sunt mereu pe faza si actioneaza curajos. Latra cand intalnesc persoane noi.

Inteligenti si capabili sa invete repede



Desi pot fi incapatanati, sunt destul de usor de dresat. Invata trucurile repede daca sunt motivati suficient. in cazul bichonilor, recompensele date dupa executarea comenzii sunt foarte importante.

caine usor de dresat
Un caine usor de dresat

Unii proprietari au raportat dificultati in a-si scoate cainii din casa. La fel, dresajul bland si recompensat, coroborat cu perseverenta, reprezinta secretul succesului. Din cauza cozilor lungi si a staturii reduse, dresajul cu ziarul, ca alternativa la iesirea din casa, este o optiune convenabila, in caz de vreme ploioasa.
Maltezii adora sa fie mangaiati si rasfatati. Si, daca sunt obisnuiti cu grija, vor adora sa fie si ingrijiti. Sunt fericiti sa iti tina companie - oricand gata de plimbari sau de joaca ori doar sa se intinda langa tine pe canapea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu